Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2021

Прокуратура вимагає повернути державі земельні ділянки вартістю понад 85 млн грн (ФОТО)

Новобаварською окружною прокуратурою м. Харкова до Господарського суду Харківської області направлено позовну заяву в інтересах держави в особі Харківської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю про розірвання договору оренди землі та повернення земельної ділянки, ринкова вартість якої на даний час становить понад 85 млн грн.

За інформацією керівника окружної прокуратури Володимира Купріянова, встановлено, що понад 14 років тому на підставі рішення міської ради на території колишнього Холодногірського району м. Харкова передано в оренду товариству з обмеженою відповідальністю земельну ділянку площею майже 3 га для здійснення будівництва житлових будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями, підземною автостоянкою, торговельно-розважальними та оздоровчим центрами.
 
Вказаний договір укладено строком на період будівництва до 01.12.2012, на період експлуатації до 01.12.2055.
 
Так, укладаючи договір оренди, Харківська міська рада розраховувала на розширення та поліпшення інфраструктури міста і збільшення надходжень до бюджету від її функціонування.
 
Однак до цього часу забудовник не виконав умов, визначених рішенням міської ради та договором оренди, і не розпочав будівництва, для якого надавалася вказана земельна ділянка.
 
Нормами чинного законодавства передбачено, що право користування земельною ділянкою для забудови припиняється у разі невикористання земельної ділянки для забудови протягом трьох років підряд.
 
Вказані порушення вимог законодавства стали підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до суду.
 
Наразі відкрито провадження у справі.
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2051