Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2021

«Збирали данину» з підприємців — судитимуть трьох членів організованої групи (ФОТО)

Обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох членів організованої групи за фактом вимагання (ч. 4 ст. 189 КК України) і стосовно організатора — за фактами вимагання та незаконного поводження зі зброєю (ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, у 2020 році чоловік створив групу, до якої увійшли ще двоє осіб. Під виглядом боротьби за екологічне благополуччя регіону зазначені чоловіки вимагали грошові кошти у підприємців, які надають послуги, пов’язані зі збиранням рідких нечистот у населення на території Харківської області. У разі відмови «платити данину» зловмисники погрожували пошкодити або знищити майно підприємців.
 
Сума місячного «заробітку» зловмисників складала близько 20 тисяч гривень.

Стосовно двох членів організованої групи до суду скеровано обвинувальний акт за фактом вимагання (ч. 4 ст. 189 КК України), а стосовно організатора — ще й за фактом незаконного поводження зі зброєю.

Досудове розслідування проводили слідчі Слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснювали співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.
 
Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.
 
 
 
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2310