Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2021

Приховування особливо тяжкого злочину — стосовно поліцейських розпочато кримінальне провадження, а підозрюваного у замаху на вбивство взято під варту (ФОТО)

Київською окружною прокуратурою міста Харкова виявлено факт укриття особливо тяжкого злочину поліцейськими.

За інформацією керівника окружної прокуратури Едуарда Новікова, досудовим розслідуванням встановлено, що 17 червня цього року 31-річний мешканець м. Харкова зустрівся зі своїм знайомим, до якого ревнував свою співмешканку. На зустріч він взяв сокиру-молот.
 
Висловивши претензії словесно, ревнивець наніс декілька ударів у голову сокирою-молотом супернику, від чого той втратив свідомість. Потерпілому вчасно надано медичну допомогу, і він залишився в живих.
 
При цьому встановлено, що співробітники Харківського районного управління поліції № 1 розпочали досудове розслідування за  фактом нанесення легких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 125 КК України), незважаючи на те, що з повідомлення явно випливало, що дії нападника несли загрозу життю потерпілого.
 
Окружною прокуратурою перекваліфіковано кримінальне правопорушення на ч. 1 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України, тобто закінчений замах на умисне вбивство.
 
Нападнику повідомлено про підозру за фактом закінченого замаху на умисне вбивство (ч. 1 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
 
Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.
 
Крім того, окружною прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення за фактом приховування особливо тяжкого злочину, вчиненого співробітниками поліції з метою викривлення статистичної звітності (ч. 1 ст. 396 КК України). Проведення досудового розслідування доручено Територіальному управлінню ДБР, розташованому у м. Полтаві.
 
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2082