Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2021

Суд задовольнив позов прокуратури про повернення земель у відання територіальної громади вартістю понад 58 млн грн

Господарський суд Харківської області задовольнив позов прокуратури  в інтересах держави в особі Липецької сільської ради Харківського району Харківської області до одного з товариств з обмеженою відповідальністю про визнання недійсними договорів оренди земельних ділянок та повернення у відання територіальної громади земель загальною площею майже 360 га та вартістю понад 58  млн грн.

Харківською окружною прокуратурою Харківської області встановлено, що підприємство протягом 2016-2018 років уклало низку договорів з ГУ Держгеокадастру у Харківській області та отримало у довгострокову оренду 17 земельних ділянок, а саме земель сільськогосподарського призначення на території Липецької сільської ради Харківського району Харківської області. Договори оренди були укладені з грубим порушенням вимог законодавства України, зокрема підписані не уповноваженою особою, без видачі відповідних наказів органу виконавчої влади.

Обласною прокуратурою забезпечено участь у розгляді господарським судом Харківської області зазначеної справи. Рішенням суду позов задоволено.

Наразі рішення суду не набрало чинності та триває час апеляційного оскарження.
 
Довідково: у зв’язку з тим, що договори мали явні ознаки підробки, за даним фактом прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України.
 
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2361