Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2021

Обладнав гаражні бокси на самовільно зайнятій земельній ділянці — прокуратура вимагає стягнути з винного чоловіка майже 200 тис. грн завданої шкоди (ФОТО)

Новобаварською окружною прокуратурою м. Харкова до суду направлено позовну заяву про відшкодування майже 200 тис. грн шкоди, завданої самовільним будівництвом на самовільно зайнятій земельній ділянці.

Як повідомив керівник окружної прокуратури Володимир Купріянов, досудовим розслідуванням встановлено, що в листопаді 2018 року чоловік отримав в оренду нежитлову будівлю автомийки та земельну ділянку, яка знаходиться на вулиці Холодногірській. Площа вказаної ділянки, на якій розташована автомийка, складає майже 0,03 га.
 
Не маючи законних підстав, чоловік самовільно зайняв ще й розташовану поруч земельну ділянку площею 0,09 га та незаконно добудував гаражні бокси. Самовільно зайнята чоловіком земельна ділянка перебуває в комунальній власності та належить територіальній громаді м. Харкова. Загальна сума завданої шкоди складає майже 200 тис. грн.
 
За підтримання публічного обвинувачення Новобаварською окружною прокуратурою м. Харкова Ленінський районний суд м. Харкова визнав винним чоловіка у самовільному будівництві будівлі на самовільно зайнятій земельній ділянці (ч. 3 ст. 197-1 КК України) та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
 
Наразі вирок суду набрав чинності.
 
Крім того, враховуючи те, що шкода, заподіяна внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки, залишається невідшкодованою, керівником Новобаварської окружної прокуратури міста Харкова подано до Ленінського районного суду м. Харкова позовну заяву в інтересах держави в особі Харківської міської ради щодо стягнення з винної особи грошових коштів на вказану суму — майже 200 тис. грн.
 
На цей час судом відкрито провадження у справі, триває судовий розгляд.
 
 
 
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1845