Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2021

Намагався підкупити прокурора за 3 тисячі доларів США — судитимуть одного з керівників державної лабораторії (ФОТО)

Обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно одного з керівників Харківської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за фактом пропозиції надати неправомірну вигоду прокурору та незаконного використання спеціальних технічних засобів отримання інформації (ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 359 КК України).

За даними слідства, до прокурора звернувся один з керівників державної лабораторії з пропозицією надати неправомірну вигоду за несвоєчасне подання апеляційної скарги у кримінальному провадженні, в якому зазначеному керівнику лабораторії повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди. Прокурор, у свою чергу, повідомив своєму керівництву про ці обставини. Крім того, до обласної прокуратури звернувся громадянин, який повідомив, що зазначений керівник лабораторії попрохав його бути посередником, а саме передати 3 тис. доларів США прокурору.
 
3 грудня 2020 року зазначеного керівника лабораторії затримано в порядку ст. 208 КПК України після надання неправомірної вигоди посереднику для подальшої передачі прокурору. У ході огляду місця події слідчими виявлено та вилучено грошові кошти в сумі 3 тис. доларів США.
 
Крім того, під час особистого обшуку затриманого чоловіка  виявлено та вилучено спеціальний технічний засіб негласного аудіо-, відеоконтролю та спостереження за особою, річчю або місцем.

Досудове розслідування проводили слідчі Слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснювали співробітники Управління СБ України в Харківській області.
 
Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2127