Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2021

Чоловіка, який підпалив будинок колишньої дружини притягнуто до кримінальної відповідальності (ФОТО)

За підтримання публічного обвинувачення Ізюмською окружною прокуратурою Балаклійський районний суд Харківської області визнав винним 45-річного чоловіка за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень та знищення майна шляхом підпалу (ч. 1 ст. 125, ч. 2 ст. 194 КК України) та призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі.

За інформацією начальника управління підтримання публічного обвинувачення в суді Харківської обласної прокуратури Тетяни Сотнікової, чоловік, будучи розлученим з дружиною, продовжував переслідувати жінку.
 
5 квітня 2020 року чоловік вчинив сварку з колишньою дружиною, в ході якої він побив вікна у будинку, а також спробував спалити 2 мопеди та газовий балон. Після цього, зловмисник кинув металевий лом в потерпілу, чим спричинив жінці легкі тілесні ушкодження.
 
6 квітня близько 15 години чоловік повернувся на подвір’я будинку колишньої дружини в стані алкогольного сп’яніння та підпалив будівлю. Будинок згорів повністю.
 
Того ж вечора, зловмисника було затримано правоохоронцями.
 
Чоловік заперечував свою причетність до злочину, проте у ході судового розгляду його вина була доведена повністю.
 
Вироком Балаклійського районного суду Харківської області від 16.06.2021 чоловіка визнано винним за ч. 1 ст. 125, ч. 2 ст. 194 КК України та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.
 
Вирок суду на даний час не набув чинності, триває строк апеляційного оскарження.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2167