Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2021

Суд задовольнив позов прокуратури про повернення у відання територіальної громади земельної ділянки вартістю понад 110 млн грн, розташованої на березі річки Харків в районі Журавлівського гідропарку

Господарським судом Харківської області задоволено позовну заяву Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова до Харківської міської ради та товариства з обмеженою відповідальністю про визнання незаконним і скасування рішення органу місцевого самоврядування та визнання недійсним договору оренди земельної ділянки вартістю понад 110 млн грн.

За інформацією керівника окружної прокуратури Аміла Омарова, встановлено, що між Харківської міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю у 2020 році  укладено договір оренди земельної ділянки площею майже 3 га для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.
 
Процедура передачі земельної ділянки в оренду відбувалась без проведення земельних торгів, що є порушенням вимог ст. ст. 124, 134 Земельного кодексу України та ст. 16 Закону України «Про оренду землі».
 
Вказані порушення вимог законодавства стали підставою для направлення окружною прокуратурою відповідного позову до Господарського суду Харківської області.
 
Рішенням суду від 05.07.2021 позовні вимоги прокуратури задоволено у повному обсязі.
 
Довідково: наразі рішення суду не набрало законної сили, оскільки триває строк на його апеляційне оскарження.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1703