Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2021

Прокуратура викрила незаконну вугледобувну шахту (ВІДЕО, ФОТО)

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області здійснюється досудове розслідування за фактами порушення правил використання надр та порушення правил безпеки на вибухонебезпечному підприємстві (ч. 2 ст. 240, ч. 1 ст. 273 КК України).

У рамках діяльності міжвідомчої робочої групи з питань протидії та розкриття кримінальних правопорушень у сфері охорони навколишнього природного середовища  прокуратурою продовжується активна робота з викриття злочинів, вчинених в екологічній сфері, зокрема з незаконного використання надр.
 
За даними слідства, підприємство, розташоване поблизу с. Петрівське в Ізюмському районі, не маючи документів на право користування земельною ділянкою, здійснювало незаконний видобуток кам’яного вугілля.
 
15 липня цього року проведено огляд зазначеної місцевості та взято зразки ґрунту, вугілля та води. Вилучено чорнову документацію і журнали обліку.
 
Після отримання результатів експертиз буде встановлено суму шкоди, завданої державі незаконним видобутком корисних копалин.
 
Крім того, встановлено, що незважаючи на те, що на території підприємства проводилась активна робота, пов’язана з підвищеною небезпекою, у період з 2019 по 2020 рік на ньому була працевлаштована лише одна особа, а з 2020 року працевлаштованих осіб взагалі не значиться. Отже, підприємство здійснює діяльність з порушенням правил безпеки, що створює загрозу життю людей.
 
Досудове розслідування проводять слідчі Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.
 
Слідчі дії тривають, встановлюються всі обставини та особи, причетні до вчинення вказаного кримінального правопорушення.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1870