Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2021

Прокуратура вимагає скасувати незаконно укладений договір на ремонт лікарні вартістю 6,2 млн грн

Куп’янською окружною прокуратурою до суду направлено позовну заяву про визнання незаконним та скасування рішення департаменту Харківської обласної державної адміністрації, визнання недійсним договору щодо закупівлі робіт з ремонту на суму 6,2 млн грн.

Як розповів керівник окружної прокуратури Едуард Миргородський, під час вивчення даних електронної системи «РroZorro» окружною прокуратурою встановлено, що департаментом Харківської обласної державної адміністрації проведено відкриті торги щодо закупівлі робіт з капітального ремонту лікарні, розташованої в м. Куп’янськ.
 
Переможцем торгів визнано товариство з обмеженою відповідальністю, з яким укладено договір на суму 17,6 млн грн.
 
Встановлено, що укладення договору відбулось з порушенням вимог законодавства. Так, департаментом Харківської обласної державної адміністрації, тобто замовником, з формальних підстав відхилено більш вигідну цінову пропозицію одного з учасників тендеру та укладено договір з ТОВ, пропозиція якого мала бути відхиленою, оскільки не відповідає умовам тендерної документації. Зокрема, товариством з обмеженою відповідальністю не надано документи, що підтверджують наявність у користуванні або на праві власності техніки, необхідної для проведення ремонтних робіт, а також документи щодо наявності працівників відповідної кваліфікації.
 
У ході виконання робіт сторони невмотивовано уклали додаткову угоду та зменшили суму договору до 9,2 млн грн. Після направлення листів окружною прокуратурою щодо виявлених порушень сторони уклали ще одну додаткову угоду та зменшили суму договору ще на 3 млн грн — до 6,2 млн грн.
 
Вказані порушення вимог законодавства стали підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до суду.

Наразі судовий розгляд позовної заяви триває.
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1680