Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2021

Забруднення річки Лопань – підприємцю повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру підприємцю за фактами забруднення земель та порушення правил охорони вод (водних об'єктів), що створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля (ч.1 ст. 239, ч. 1 ст. 242 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Володимир Купріянов, у ході досудового розслідування встановлено, що підприємець під час здійснення діяльності з переробки пластмас, не маючи спеціального дозволу, організував скид брудної води до річки Лопань, а також до земельної ділянки, на якій розташовано підприємство підозрюваного.
 
У свою чергу, відсутність спеціального дозволу є порушенням вимог Водного Кодексу, Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища»,  «Про відходи», «Про охорону земель».
 
У результаті незаконних дій підприємця змінився склад ґрунту, завдано шкоду довкіллю та спричинено збитки майже 350 тис. грн.
 
Досудове розслідування проводять слідчі відділу поліції № 2 Харківського районного управління поліції № 3 ГУНП Харківській області.
 
Санкція статей передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2495