Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2021

Виносили цінні речі з офісних приміщень: викрито групу серійних крадіїв (ФОТО)

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом крадіжок з офісних приміщень затримано двох осіб та викрито їхнього спільника.

Як повідомив керівник окружної прокуратури Володимир Купріянов, у ході досудового розслідування встановлено, що на території Харкова група зловмисників, до числа якої входили громадяни Грузії та Російської Федерації, систематично здійснювала крадіжки з офісних приміщень.
 
Крадії вивчали сферу діяльності підприємств та слідкували за офісними приміщеннями, в яких вони розташовані. Впевнившись, що їм ніхто не стане на заваді, зловмисники зламували замки офісів та виносили цінні речі.
 
19 липня цього року, після вчинення чергової крадіжки, двох зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі двом затриманим та ще одній особі, їхньому спільнику, готується повідомлення про підозру за фактом крадіжок, вчинених в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 185 КК України). Стосовно усіх трьох вирішується питання про обрання запобіжних заходів.
 
Правоохоронцями проведено обшуки за місцем мешкання фігурантів провадження, у ході яких вилучено грошові кошти, золоті прикраси, викрадені з офісів документи, холодну зброю, а також спеціальні інструменти — відмички, ломи.
 
Слідчі дії тривають, встановлюється коло інших осіб, причетних до вчинення зазначеного кримінального правопорушення.
 
Досудове розслідування проводять слідчі відділу поліції № 1 Харківського районного управління поліції № 3 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.
 
 
 
 
 
 
 
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2048