Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2021

Вирубка дерев зі збитками понад 1 млн гривень – службовій особі лісгоспу повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва обласної прокуратури повідомлено про підозру лісничому Бабаївського лісництва ДП «Жовтневе лісове господарство» за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України, ч. 2 ст. 367 КК України).

Як повідомив начальник відділу обласної прокуратури Олександр Цимбалістенко, досудовим розслідуванням встановлено, що лісничий Бабаївського лісництва ДП «Жовтневе лісове господарство», неналежно ставлячись до своїх службових обов’язків, не виконав вимог нормативних актів стосовно охорони лісів від незаконних рубок на території вказаного лісництва. Внаслідок цього незаконно вирублено майже 600 дерев.
 
Сума збитків, завданих незаконною порубкою дерев, складає понад 1 млн гривень.
 
30 липня 2021 року службовій особі повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування проводять слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Харкові), оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБ України в Харківській області та оперативний відділ Територіального управління  ДБР, розташованого у м. Полтаві.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1745