Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2021

Незаконна вирубка лісу: затримано чотирьох осіб (ФОТО)

Красноградська окружна прокуратура Харківської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконної порубки дерев, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Дмитро Нестєров, досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік, підшукавши трьох співучасників, організував незаконну порубку дерев в лісозахисній смузі поблизу с.Тавежня Красноградського району Харківської області.
 
В ході огляду місця події вилучено бензопили та автомобіль «УАЗ», власником якого є організатор.
 
Сума збитків, завданих незаконною порубкою дерев, складає майже 40 тис. грн.
 
Вказаних осіб затримано в порядку ст.208 КПК України.
 
До Сахновщинського районного суду Харківської області готується клопотання про обрання запобіжного заходу затриманим та арешту вилученого майна.
 
Наразі встановлюється причетність вказаних осіб до вчинення аналогічних злочинів на території Красноградського району Харківської області.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Красноградського районного відділу поліції, оперативний супровід – Лозівський міжрайонний відділ Управління СБУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1923