Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2021

50 тис. грн за дозвіл на проведення спортивних змагань – службовій особі повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру в.о. голови однієї з об’єднаних територіальних громад Куп’янського району Харківської області за фактом одержання службовою особою неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Сергій Сотник, у ході досудового розслідування встановлено, що до в.о. голови однієї з об’єднаних територіальних громад Куп’янського району Харківської області звернувся  громадянин з питанням щодо надання дозволу та безперешкодний доступ до проведення спортивних змагань на території району. За надання вказаного дозволу в.о. голови вимагав 50 тис. грн.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що до одержання неправомірної вигоди службова особа залучила одну з підприємиць району.
 
9 серпня 2021 року, перебуваючи у власному магазині, підприємиця отримала від громадянина 50 тис. грн, які повинна була передати посадовцю.
 
10 серпня 2021 року в.о. голови однієї з об’єднаних територіальних громад Куп’янського району Харківської області повідомлено про підозру.
 
Фрунзенським районним судом м. Харкова службовій особі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 190 320 грн.
 
Досудове розслідування проводять слідчі слідчого відділу відділу поліції №2 Харківського районного управління поліції №2 ГУНП у Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Довідково: раніше у вказаному кримінальному провадженні підприємиці повідомлено про підозру за фактом одержання службовою особою неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1615