Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2021

Незаконне поводження з бойовими припасами — поліцейському повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва обласної прокуратури повідомлено про підозру оперуповноваженому одного із секторів відділу поліції № 1 Харківського районного управління поліції № 2 ГУНП в області за фактом незаконного придбання та носіння бойових патронів (ч. 1 ст. 263 КК України).

Як повідомив начальник відділу обласної прокуратури Олександр Цимбалістенко, досудовим розслідуванням встановлено, що 30 січня 2021 року оперуповноважений, перебуваючи за кермом автомобіля «Mazda 6», рухався по проспекту Індустріальному в Харкові, не впорався з керуванням та допустив зіткнення з двома автомобілями, що знаходилися на узбіччі.
 
Патрульні поліцейські, які перебували на місці події, провели поверхневу перевірку речей зазначеного оперуповноваженого. Під час перевірки виявлено та вилучено 32 бойових патрони калібру 9х18, придатних для стрільби з нарізної зброї — пістолетів, пістолетів-кулеметів.
 
12 серпня оперуповноваженому повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення поліцейського від займаної посади.
 
Досудове розслідування проводять слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією в м. Харкові) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві, оперативний супровід здійснюють співробітники Другого оперативного відділу (з дислокацією в м. Харкові) Територіального управління ДБР, розташованого в м. Полтаві.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1915