Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2021

Збитки державі у сумі майже 800 тис. грн – судитимуть «чорних лісорубів» на чолі з депутатом міської ради (ФОТО)

Обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно  4 членів організованої групи за фактом незаконної порубки дерев, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що депутат Богодухівської міської ради Харківської області, підшукавши трьох співучасників, створив організовану групу для систематичної вирубки дерев в лісозахисних смугах у Богодухівському районі.

Метою незаконної діяльності лісорубів стало отримання прибутку від реалізації зрубаної деревини.

У ході слідства встановлено, що впродовж 2020-2021 років організована група, використовуючи бензопили та вантажний автомобіль «ГАЗ-53», здійснила вирубку 86 дерев породи «ясен».

Сума збитків, завданих державі, складає майже 800 тис. грн.

11 серпня 2021 року до Богодухівського районного суду скеровано обвинувальний акт стосовно 4 членів організованої групи за фактом незаконної порубки дерев, що спричинила тяжкі наслідки.

З метою відшкодування збитків накладено арешт на майно підозрюваних на суму 1 млн 60 тис. грн та подано позов на суму майже 800 тис. грн.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.
Досудове розслідування проводили слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2437