Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2021

Майже 125 тис. грн збитків для вищого навчального закладу -прокуратура в судовому порядку домоглась визнання недійсними незаконних угод

Господарським судом Харківської області задоволено позов Дергачівської окружної прокуратури Харківської області до Харківської державної зооветеринарної академії та фізичної особи-підприємця про визнання недійсними угод на закупівлю нафти, дистилятів та  стягнення безпідставно сплачених коштів.

Як повідомив в.о. керівника окружної прокуратури Антон Євтушенко, встановлено, що у 2017 році тендерним комітетом Харківської державної зооветеринарної академії затверджено річний план закупівель нафти та дистилятів. За результатам проведеної процедури закупівлі переможцем визнано фізичну особу-підприємця.
 
Після підписання договору між навчальним закладом та підприємцем було укладено низку додаткових угод на суму майже 125 тис. грн.
 
Встановлено, що укладання вказаних угод відбулось із порушенням норм законодавства, без належного обґрунтування підвищення ціни на нафту та дистилятів на ринку. Фізичною особою-підприємцем не було вказано які саме фактори викликали динамічну зміну ринкових цін на вказану продукцію, а також не надано підтверджуючих документів на обґрунтування підняття цін.  
 
Вказані обставини стали підставою для направлення окружною прокуратурою позову до суду.
 
26 серпня 2021 року господарським судом Харківської області позовну заяву окружної прокуратури задоволено у повному обсязі.
 
Наразі рішення суду не набрало законної сили, триває строк на апеляційне оскарження.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2144