Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2021

Прокурори провели лекції для учнів та розповіли про права дітей (ФОТО)

27 вересня прокурори провели у 18 навчальних закладах м. Харкова та області лекції, присвячені правам дітей.

Органи прокуратури активно підвищують обізнаність дітей про їхні права. Прокурори долучилися до навчального процесу і провели уроки в 3-9 класах, на яких ознайомили учнів з Конвенцією ООН про права дітей і розповіли про свою професію.
 
Зокрема, прокурор відділу захисту інтересів дітей Ірина Ковальова розповіла учням 9 класу Харківської гімназії № 152, що Конвенція ООН про права дитини — це основний міжнародно-правовий документ, у якому викладені права дітей.
 
Учні в ігровій формі ознайомилися зі змістом статей Конвенції та долучилися до їхнього активного обговорення.
Крім того, Ірина Ковальова розповіла про тонкощі своєї професії. Завдання ювенального прокурора — принципово і справедливо реагувати на будь-які порушення прав дітей.
 
Також учням розповіли про функціонування безкоштовної гарячої лінії для дітей, куди можна звернутися за допомогою, за номером 116-111.
 
Основні теми, з яких консультують на Національній дитячій «гарячій лінії», — насильство над дітьми, жорстоке поводження з ними у сім’ї, психологічні проблеми, непорозуміння у стосунках з дорослими та однолітками, майнові права дітей, питання встановлення опіки, а також булінг і безпека в інтернеті.
 
У процесі уроку учні активно обмінювалися думками, дискутували та задавали питання.
 
Такі заходи допомагають укріплювати довіру суспільства до прокурорів, сприяють підвищенню рівня правової свідомості дітей, а також свідчать про відкритість оновленої прокуратури.
 
Для підвищення обізнаності дітей та дорослих у подальшому такі заходи будуть проводитись регулярно.
 
 
 
 
 
 
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2619