Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2021

Прокуратура вимагає повернути у відання територіальної громади земельну ділянку водного фонду площею понад 13,5 га

Лозівською окружною прокуратурою Харківської області до Господарського суду Харківської області подано позовну заяву в інтересах держави до фізичної особи-підприємця про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки водного фонду у відання територіальної громади.

За інформацією керівника окружної прокуратури Романа Травкіна, встановлено, що у 2007 році розпорядженням однієї з районних державних адміністрації фізичній особі-підприємцю надано в оренду на 50 років земельну ділянку, розташовану в Лозівському районі, для рибогосподарських потреб.
 
Площа ділянки із розташованою на ній водоймою складає понад 13,5 га, а її вартість — 1,2 млн грн.
 
При цьому встановлено, що у 2020 та 2021 роках орендарем порушено умови договору. Зокрема, у межах прибережної захисної смуги, навколо водойми, самовільно побудовано нежитлові споруди для утримання творин.
 
Крім того, виявлено часткове розорювання прибережної захисної смуги для ведення городництва, що є порушенням вимог Водного та Земельного кодексів України.
 
Зазначені порушення чинного законодавства стали підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до суду в інтересах держави в особі однієї із сільських рад Лозівського району до фізичної особи-підприємця про розірвання договору оренди та повернення вказаної земельної ділянки у відання територіальної громади.
 
Наразі судом відкрито провадження у справі.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2493