Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2021

Хабар за водійське посвідчення — інспектору Укртрансбезпеки повідомлено про підозру (ФОТО)

Обласною прокуратурою повідомлено про підозру інспектору одного з відділів Слобожанського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, інспектор Слобожанського міжрегіонального управління Укратрансбезпеки вимагав від жінки 9500 грн за успішне проходження нею навчання в одній з автошкіл, складання іспиту та подальше безперешкодне отримання водійського посвідчення категорії «В».
 
Жінка передала інспектору першу частину неправомірної вигоди в сумі 4500 грн.
 
22 грудня інспектору повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування проводять слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід здійснюють співробітники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 3328