Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2024

Наш головний обовʼязок сьогодні — зробити все можливе, щоб підтримати постраждалих від російської агресії та відновити справедливість (ВІДЕО/ФОТО)

Прокурорами Харківської обласної прокуратури постійно проводиться повна та всебічна фіксація воєнних злочинів, скоєних військовослужбовцями російської федерації.

 

З 10 травня 2024 року у звʼязку з початком наступальних дій російських військових в Липецькій та Вовчанській територіальних громадах кількість заяв про звірства російських військових збільшилась у рази.
 
З метою фіксації вказаних злочинів прокурори, слідчі СБУ та Національної поліції працюють поряд із транзитним центром для осіб, евакуйованих із зони бойових дій на території Липецької та Вовчанської ОТГ.
 
Якщо ви стали свідками або потерпілими від російських злочинів, ви можете звернутися у вказаному центрі безпосередньо до прокурорів та слідчих.
 
Також актуальні звернення:

— за номером гарячої лінії Харківської обласної прокуратури — 0577320244;
— за електронною адресою Харківської обласної прокуратури — [email protected];
— в телеграм-боті Харківської обласної прокуратури Stop Russian War Kharkiv (t.me/Stop_Russian_War_Kharkiv_bot),
— а також за номером 102.
 
Жоден воєнний злочин, скоєний російськими військовими, не залишиться поза увагою правоохоронців.
 
Кожне свідчення, кожен доказ вчинення воєнних злочинів є важливим, оскільки в подальшому він буде рушійною силою для притягнення російських військових до відповідальності в Україні та міжнародних судах.
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 22