Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2024

За втручання прокуратури бюджет Харкова поповниться на майже 1,7 млн гривень (ФОТО)

Суд задовольнив позов Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави в особі Харківської міської ради до ТОВ про стягнення безпідставно збережених коштів за використання земельної ділянки без правовстановлюючих документів.

Йдеться про земельну ділянку площею майже 1,7 га по проспекту Льва Ландау в Харкові, на якій розташовані нежитлові будівлі, що на праві приватної власності належать ТОВ. Зазначене підприємство займається обслуговуванням енергетичного обладнання.
 
Встановлено, що право власності на цю ділянку зареєстровано за Харківською міською радою. Відповідно, ТОВ використовує землі комунальної власності без оформлення правовстановлюючих документів, тобто незаконно. Орендна плата за користування ділянкою з 2019 року також підприємством не сплачувалась, що завдало збитків місцевому бюджету на суму майже 1,7 млн гривень.
 
Окружна прокуратура, відстоюючи інтереси держави, звернулась до Господарського суду Харківської області з відповідною позовною заявою, яку задоволено.
 
Після набрання рішенням суду законної сили прокуратурою будуть вжиті заходи щодо його реального виконання.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 28