Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2022

Завершено слідство щодо членів ОЗГ, які викрадали людей у Харкові задля заволодіння їх житлом (ФОТО)

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо трьох членів організованої групи за фактами вимагання, незаконного позбавлення волі та  шахрайства (ч. 4 ст. 189, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 190 КК України).

Як повідомлялось раніше, 5 жовтня 2021 року «на гарячому» у Харкові було затримано трьох членів організованої групи — 47-річну рецидивістку з м. Горлівка Донецької області та чоловіків 25 та 31 років. Саме вони позбавили волі 65-річного чоловіка та із застосуванням фізичного насильства до потерпілого вимагали від нього переформити право власності на належний йому будинок у м. Харків. 
 
Ще двоє їх спільників — 45-річний «кримінальний авторитет» та 33-річний чоловік — наразі перебувають у розшуку. Встановлено, що аналогічним способом вони встигли незаконно заволодіти двома квартирами у м. Харкові. 
 
Наразі обвинувальний акт направлено до Ленінського районного суду м. Полтави.
 
Максимальна санкція статей передбачає покарання у виді 12 років позбавлення волі. 
 
Досудове розслідування проводили слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснювали співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліціі України.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2366