Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2022

Прокуратура домоглась повернення земель природно-заповідного фонду вартістю понад 2 млн гривень до державної власності (ФОТО)

Судом задоволено дві позовні заяви Чугуївської окружної прокуратури Харківської області про визнання незаконними та скасування наказів Держгеокадастру у Харківській області, скасування запису про проведену державну реєстрацію права власності та повернення земельних ділянок у власність держави.

Встановлено, що вказані земельні ділянки, які перебувають в межах території національного природного парку «Гомільшанські ліси», були незаконно передані у приватну власність.
 
Площа вказаних земельних ділянок складає 4 га, вартість — понад 2 млн гривень. 
 
Проте, відповідно до чинного законодавства, землі природно-заповідного фонду відносяться до особливо цінних земель та не можуть передаватися у приватну власність з державної. Зміна цільового призначення земель вказаної категорії можлива у виключних випадках для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності за погодженням з Кабінетом Міністрів України. 
 
1 та 2 серпня 2022 року Зміївський районний суд Харківської області задовольнив позовні заяви окружної прокуратури у повному обсязі. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2069