Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2022

Допомога ворогу, колабораціонізм і заперечення збройної агресії окупантів – продовжуємо викривати шанувальників «спецоперації» рф в Україні (ФОТО)

Органи обласної прокуратури проводять системну роботу з викриття прибічників «руського миру». Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну правоохоронці майже щодня документують нові факти колабораційної діяльності та заперечення збройної агресії рф проти України.

Зокрема, за процесуального керівництва Салтівської окружної прокуратури м. Харкова викрито 52-річного чоловіка, який, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, запевняв інших осіб, що саме ЗСУ винні у бомбардуваннях і обстрілах житлових кварталів Харкова і що українська армія вбиває мирних мешканців, аби створити «потрібну картинку для Заходу».
 
15 вересня чоловіку повідомлено про підозру, а також складено і направлено до суду обвинувальний акт стосовно нього за ч. 1 ст. 111-1 КК України.
 
Ще одна прихильниця «руського миру», 40-річна мешканка Холодногірського району Харкова, публічно заперечувала збройну агресію рф, повторювала твердження роспропаганди і закликала оточуючих підтримати дії країни-агресора. За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова їй повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-1 КК України.
 
Також досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації с. Липці Харківського району місцева мешканка запропонувала військовослужбовцям рф свою допомогу. В обмін на прихильність окупантів 31-річна жінка передавала загарбникам продукти харчування, алкогольні напої, готувала їм їжу і прала одяг.
 
Після деокупації Липців за процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області жінці повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 КК України.
 
Крім того, викрито 59-річного харків’янина, який виправдовував збройну агресію рф проти України. Цей чоловік неодноразово озвучував кремлівські наративи і висловлювався на підтримку дій російського президента.
Публічне висловлювання своїх переконань проросійськи налаштованим харків’янином не залишилось поза увагою правоохоронців. За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова чоловіку повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 436-2 КК України.
 
Документування протиправної діяльності проводилось спільно зі співробітниками територіальних органів поліції та Управління СБУ в Харківській області.
 
Запевняємо – усіх, хто підтримує цинічне вбивство українців, обстріли українських міст і сіл, хто співпрацює з окупантами і несе внутрішню загрозу державній безпеці України, чекає невідворотне покарання. Ми працюємо заради Справедливості і на благо Перемоги України!
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2510