Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2022

Прокуратура повернула Харківській міській раді земельну ділянку вартістю майже 12 млн гривень

Судом задоволено позовну заяву керівника Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах державі в особі ХМР до підприємства про розірвання договору оренди землі та повернення земельної ділянки вартістю майже 12 млн гривень.

Встановлено, що у 2013 році одним з ТОВ було отримано в оренду земельну ділянку площею майже 0,8 га у Шевченківському районі м. Харкова по вул. Дербентській для будівництва пускових комплексів офісно-логістичного центру.
 
Однак підприємством не розпочато будівництво в строки. Крім того, не отримано передбачених законодавством дозвільних документів на здійснення будівництва, встановлених договором оренди землі.  
 
Також вивченням інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно встановлено, що за ТОВ не зареєстровано право власності на будь-які об`єкти нерухомого майна за вказаною адресою.
 
Вищенаведене свідчить про наявність істотних порушень умов договору з боку підприємства та є підставою для розірвання спірного договору оренди землі у судовому порядку. Через неефективне використання підприємством земельної ділянки прокуратура звернулась з позовною заявою до суду.
 
Господарський суд Харківської області задовольнив позов прокуратури. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2768