Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2022

Прокуратура вимагає повернути державі землі, на яких розташована пам’ятка археології місцевого значення Поселення Харків (ФОТО)

Київською окружною прокуратурою м. Харкова подано до суду два позови в інтересах держави в особі Харківської обласної державної (військової) адміністрації та Департаменту культури і туризму ХОВА про визнання незаконними та скасування рішень міськради, визнання недійсними договорів купівлі-продажу земельних ділянок та їх повернення державі.

На підставі рішень Харківської міської ради товариству з обмеженою відповідальністю та приватному підприємцю продано дві земельні ділянки, розташовані в центральній частині Харкова, для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель. Товариству з обмеженою відповідальністю продано ділянку, розташовану по вул. Пушкінській у Харкові, а приватному підприємцю — ділянку по вул. Куликівській. Їхня загальна вартість складає 4 млн грн.
 
Прокуратурою встановлено, що ці земельні ділянки розташовані в межах пам’ятки археології місцевого значення Поселення Харків, занесеної до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Відповідно до Закону України «Про охорону культурної спадщини», землі, на яких розташовані пам’ятки археології, можуть перебувати лише у власності держави.
 
Розпорядником земель вказаної категорії в межах міста є Харківська обласна державна (військова) адміністрація, а контроль за використанням пам’яток археології здійснює Департамент культури і туризму облдержадміністрації.
 
Ухвалами Господарського суду Харківської області відкрито провадження у справах.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1727