Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2023

Прокуратура попередила агрорейдерство на суму майже 200 млн гривень — судитимуть мешканку Дніпра

Красноградською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 31-річної мешканки м. Дніпро за фактом підроблення та використання підроблених офіційних документів, за фактом замаху на шахрайство, вчиненого в особливо великих розмірах, та за фактом заволодіння майном організації шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених документів, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 206-2 КК України).  

Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка, вступивши у змову з іншими особами, вирішила заволодіти майном одного з агропідприємств на території Красноградського району, а саме врожаєм пшениці та інших сільськогосподарських культур.  
 
Так, у липні 2022 року жінка внесла свої підписи в графи «позикодавець» у договорах позики, нібито укладених між нею та вказаним підприємством. Цією фейковою угодою жінка передала у власність агропідприємству 48 млн гривень. Фактично грошові кошти в позику не передавались, вказані договори не укладались та нотаріально не посвідчувались.  
 
Використовуючи підроблені документи, жінка намагалась здійснити рейдерське захоплення майна підприємства, а саме врожаю сільськогосподарських культур на загальну суму майже 200 млн гривень. 
 
Проте правоохоронці встигли попередити агрорейдерство. Наразі обвинувачена перебуває під вартою. Справу розглядатимуть у Красноградському районному суді Харківської області.  
 
Досудове розслідування проводив СВ Красноградського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.  
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2523