Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2023

З’їздила до Курська, щоб впроваджувати російські стандарти освіти: у колабораціонізмі підозрюється жінка, яка при окупантах стала «директором» медколеджу (ФОТО)

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 38-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації м. Куп‘янськ місцева мешканка добровільно зайняла посаду «директора» «Купянского медицинского колледжа имени Марии Шкарлетовой», який незаконно захопили російські загарбники. 
 
Колаборантка за «новими знаннями» навіть встигла з’їздити на навчання до РФ. Вона пройшла перепідготовку в «Курском институте развития образования» для впровадження російських стандартів освіти у медколеджі. 
 
Підозрювана повідомила викладачам коледжу та батькам студентів про викладання у коледжі навчальних предметів тільки російською мовою. 
 
Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваної у розшук. 
 
Досудове розслідування проводить СВ Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1661