Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2023

Посадовицю Вовчанської міської ради підозрюють у колабораціонізмі: будувала «фінансову систему» при окупантах (ФОТО)

За процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 46-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Досудовим розслідуванням встановлено, що коли країна-агресорка вторглась на територію України, заступниця начальника відділу бухгалтерського обліку та звітності Вовчанської міської ради «перевзулась» та добровільно погодилась на співпрацю з окупантами. 
 
Проте у так званій «Військово-цивільній адміністрації Вовчанського району Харківської області» вона стала «начальником відділу бухгалтерського обліку та звітності». 
 
Жінка закликала людей працювати у псевдовідділі. Крім того, поплічниця окупантів перевіряла фінансові документи та підписувала їх, готувала відповідно до форм та зразків усі документи фінансового характеру. За «віддану роботу» жінка отримувала заробітну плату в російських рублях.   
 
Підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 
 
Досудове розслідування проводить СВ Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.  
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 632