Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2023

Прокуратура зобов’язала підприємство повернути землі вартістю майже 120 млн грн Харківській міській територіальній громаді (ФОТО)

Суд задовольнив позов Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави до приватного підприємства про розірвання договору оренди та зобов’язання повернути земельну ділянку площею 3 га і вартістю майже 120 млн грн.

 

Встановлено, що на підставі рішення Харківської районної державної адміністрації приватному підприємству передано в оренду земельну ділянку для будівництва та обслуговування спортивно-оздоровчого комплексу. Зазначена ділянка розташована за межами населеного пункту, в районі вул. Н. Ужвій до вул. К. Корка, на території Кулиничівської селищної ради Харківського району.
 
Однак будівництво так і не було розпочато. Більше того, підприємством навіть не отримувалися дозвільні документи, які надають право на виконання будівельних робіт.
 
Порушення умов договору оренди стали підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до Господарського суду Харківської області, який задоволено в повному обсязі. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1870