Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2023

Депутатку від «ОПЗЖ» підозрюють у держзраді: створила проросійське видання та готувалась до «референдуму» (ФОТО)

Керівником Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру  депутатці у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що депутатка VІІI скликання Ізюмської міської ради від нині вже забороненої політичної партії в Україні «ОПЗЖ» під час повномасштабного вторгенння РФ на територію України перейшла на бік ворога. 
 
Під час окупації м. Ізюм жінка добровільно співпрацювала з окупаційною владою та Міністерством оборони РФ. Проте «робота» в неї стала зовсім інша: депутатка створила щотижневе друковане видання «ИЗЮМСКИЙ ТЕЛЕГРАФЪ» та зайняла посаду головного редактора в ньому. Газета формувала позитивне ставлення населення до окупаційних органів влади та до дій країни-агресора.
 
Згодом підозрювана створила сторінку «ИЗЮМСКИЙ ТЕЛЕГРАФЪ» у Telegram-каналі, у якому здійснювала розміщення електронних версій друкованого видання, аби провадити роспропаганду і на просторах інтернету.
 
Також депутатка взяла участь у прямому ефірі на Telergam-каналі «RT Стрим», що належить засобу масової інформації РФ «RT», під час якого виправдовувала та заперечувала збройну агресію Російської Федерації проти України.
 
У липні «журналістська кар‘єра» депутатки завершилась: вона стала «исполняющей обязанности заместителя Главы Военной гражданской администрации по социальной сфере Изюмского района Харьковской области» та займалась підготовкою до «референдуму».
 
Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваної у розшук.
 
Досудове розслідування — Управління СБУ в Харківській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1302