Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2023

На Харківщині правоохоронці викрили священнослужителя УПЦ (МП), який публічно виправдовував збройну агресію рф (ФОТО)

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру чоловіку у поширенні матеріалів, в яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України з використанням засобів масової інформації (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, 36-річний намісник однієї з релігійних громад Української православної церкви (московського патріархату) на території Ізюмського району публічно висловлював свою підтримку діям держави-агресора.
 
Торік у серпні, під час окупації Ізюмщини, священнослужитель дав інтерв’ю російським пропагандистам, в якому заперечував і виправдовував збройну агресію рф.
 
У своїй «промові» він називав війну рф проти України «военной операцией». Він публічно заявив, що місцева релігійна громада підпорядковується виключно російській церкві. Крім того, у своєму коментарі підозрюваний дискредитував українських захисників та героїзував російських солдат.
 
Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБУ в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1184