Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2023

Судитимуть депутатку від проросійської політичної партії, яка під час окупації Куп’янщини співпрацювала з ворогом (ФОТО)

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо депутатки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Органи прокуратури спільно з іншими правоохоронцями продовжують системну та послідовну роботу з викриття осіб, які своїми діями допомагали ворогу на територіях, що перебували в окупації. 
 
За даними слідства, під час захоплення Куп’янщини депутатка Великобурлуцької селищної ради від забороненої в Україні політичної партії «Опозиційна платформа — За життя» активно підтримувала дії російських загарбників та співпрацювала з ними. 
 
Жінка добровільно обійняла посаду «в. о. помічника начальника управління Великобурлуцького територіального управління Тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області».
 
Колаборантка відповідала за забезпечення благоустрою в с. Шипувате, а також брала участь у нарадах під керівництвом окупаційної адміністрації, виконувала вказівки представників зс рф і проводила збори місцевих мешканців.
 
Викриття протиправної діяльності проводилось спільно зі слідчими Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.
 
Обвинувачену судитимуть у Чугуївському міському суді Харківської області.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1271