Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2023

Взято під варту директорку пошти окупантів в Ізюмі, яка організовувала поширення пропагандистської преси (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 43-річній жінці у пособництві в наданні засобів для здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації м. Ізюм місцева мешканка пішла на співпрацю з ворогом. До початку війни вона обіймала посаду начальника одного з відділень пошти в Ізюмі та мала достатній досвід роботи у зазначеному підприємстві в умовах незалежної України.
 
Жінка погодилась на пропозицію окупаційної влади та очолила вже одне з відділень так званого комунального підприємства «Почта Изюма», яке було створене на захопленій матеріально-технічній базі Харківської дирекції українського державного акціонерного товариства «Укрпошта».
 
Колаборантка організувала поширення серед населення Ізюмщини газет «Харьков Z» та «Комсомольская правда». У них містились агітаційні матеріали, які мали на меті переконати українців, які є жителями окупованих територій, у тому, що рф не є їхнім ворогом, а російські військові нібито готові надавати підтримку людям.
 
Пропагандистська преса нав‘язувала негативне ставлення до України, прагнучи посіяти у суспільстві недовіру до органів державної влади та ЗСУ.
 
Також матеріали цих газет заперечували здійснення з боку рф агресії проти України. 
 
Правоохоронці викрили колаборантку. За клопотанням прокурора обласної прокуратури підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 
 
Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1174