Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2023

Впроваджувала документообіг за стандартами рф під час окупації Вовчанська — викрито ще одну поплічницю російських загарбників (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 38-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після вторгнення збройних сил рф на територію Вовчанська місцева мешканка вирішила співпрацювати з окупантами. Вона добровільно обійняла посаду так званого «начальника відділу документаційного забезпечення Военно-гражданской администрации Волчанского района Харьковской области».
 
З липня по вересень минулого року колаборантка організовувала документообіг в окупаційній адміністрації відповідно до норм рф, проводила співбесіди з підлеглими працівниками, займалась видачею та оформленням трудових книжок, готувала положення та інструкції відділів.
 
Також підозрювана координувала розгляд звернень громадян, вела облік соціально-трудових відносин, брала участь у розробці форм статистичної звітності і погоджувала трудові колективні договори на підприємствах і установах району. 
 
Наразі підозрювана переховується від слідства. Вирішується питання щодо оголошення її у розшук.
 
Викриття та документування протиправної діяльності проводилось спільно з Управлінням СБУ в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1375