Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2023

Борг у понад пів мільйона за використання земельної ділянки, на якій розташований бізнес-центр у Харкові: прокуратура вимагає від підприємства повернути гроші (ФОТО)

Керівник Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова подав до суду позовну заяву в інтересах держави в особі Харківської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення безпідставно збережених коштів за використання земельної ділянки.

Прокурори встановили, що у власності Харківської міської ради перебувала земельна ділянка по пров. Сімферопольському. За результатами комплексного вивчення наявних документальних матеріалів та інформації виконавчих органів міської ради, а також проведеного обстеження земельної ділянки встановлено, що земельна ділянка в період з 21.07.2020 по 02.08.2021 використовувалась для розміщення та обслуговування нежитлових будівель, а саме бізнес-центру. 
 
Проте тільки 02.08.2021 на підставі договору купівлі-продажу земельної ділянки від 25.06.2021, укладеного Харківською міською радою з ТОВ, за відповідачем зареєстровано право власності на земельну ділянку, про що до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено запис.  
 
Таким чином, ТОВ з 21.07.2020 по 02.08.2021 використовувало земельну ділянку для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель без виникнення права власності/користування та без державної реєстрації цих прав у відповідності до ст.ст. 125, 126 Земельного кодексу України на неї, а також без сплати коштів за землю в передбаченому законодавством розмірі. Так, підприємство заборгувало перед державою понад пів мільйона гривень.  
 
Вказані порушення стали підставою для звернення прокурора до суду. 
 
Наразі Господарським судом Харківської області судом відкрито провадження у справі.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1235