Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2023

Оголошено підозру колаборанту-«посадовцю» з Ізюмщини, який закликав підприємців будувати бізнес за російськими стандартами (ФОТО)

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 54-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації смт Борова Ізюмського району чоловік добровільно пішов на співпрацю з російськими загарбниками.  

 
Він обійняв посаду «помощника начальника Боровского ТУ ВГА Изюмского района Харьковской области».

 
Псевдопосадовець закликав підприємців зробити перереєстрацію за законодавством рф та здійснювати продаж товару у магазинах виключно у російських рублях.
 
Крім того, він надавав підлеглим розпорядження щодо знищення книг з української літератури.
 
Нині колаборант переховується від слідства, вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук.  
 

Досудове розслідування — відділення №1 СВ Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — 7-ме управління (з обслуговування Харківської області) ДСР Національної поліції України.

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 992