Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2024

Взято під варту двох зловмисників, які викрали з квартири у Харкові ювелірні вироби та майже 5 млн гривень (ФОТО)

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру двом чоловікам за фактом крадіжки, вчиненої за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, поєднаної з проникненням у житло (ч. 5 ст. 185 КК України).

 

За даними слідства, двоє знайомих чоловіків віком 43 та 25 років розробили злочинний план викрадення майна з квартири по вул. Академіка Барабашова.
 
4 січня 2024 року вони приїхали за вказаною адресою. 25-річний крадій залишився «слідкувати за обстановкою» в авто, а 43-річний чоловік пішов до квартири.
 
За допомогою відмичок він відкрив вхідні двері квартири та викрав звідти золоті прикраси та грошові кошти в українській та іноземній валютах на загальну суму майже 5 млн гривень.
 
Правоохоронці затримали чоловіків в порядку ст. 208 КПК України.
 
За клопотанням сторони обвинувачення слідчим суддею Київського районного суду м. Харкова обом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у сумі 908400 грн.
 
Прокурори готують апеляційні скарги на вказані рішення з метою збільшення суми застави.
 
Досудове розслідування — СВ ХРУП №1 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — УКР ГУНП в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 994