Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2024

Викрито колаборанта, який відповідав за розвиток енергогосподарства під час окупації Куп’янщини (ФОТО)

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 49-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Підозрюваний до повномасштабного вторгнення рф в Україну мешкав на території Луганської області у Старобільську. За даними слідства, під час захоплення збройними силами держави-агресорки частини Харківського регіону чоловік переїхав у м. Куп’янськ в надії побудувати кар’єру.
 
На початку серпня 2022 року підозрюваний обійняв посаду «и. о. начальника отдела Управления топлива, энергетики и угольной промышленности Военно-гражданской администрации Харьковской области».
 
Новоспечений «очільник відділу» контролював додержання установлених лімітів та норм використання паливно-енергетичних ресурсів, займався розробкою і складанням планів перспективного розвитку енергогосподарства, вносив пропозиції щодо оснащення підприємства.
 
Крім того, колаборант організовував і контролював проведення випробувань та приймань енергоустановок і мереж у промислову експлуатацію. Також поплічник окупантів формував та погоджував  бюджет для виплати заробітної плати та інших виплат у російських рублях підлеглим працівникам, розробляв і погоджував посадові інструкції, проводив наради.
 
Після деокупації колаборант втік на непідконтрольні території і наразі переховується від слідства, вирішується питання щодо оголошення його у розшук.
 
Досудове розслідування проводять слідчі Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 318