Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2024

Затримано жінку, яка коригувала повітряні атаки рф по житлових масивах Харкова (ВІДЕО/ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 34-річній жінці за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, на початку січня 2024 року безробітня харківʼянка налагодила контакт через месенджер «Телеграм» з представником російської спецслужби. Від ворожого куратора жінка отримала завдання збирати розвідувальні дані щодо місць та наслідків вогневих уражень збройними сили рф по обласному центру. За «роботу» на ворога вона одразу отримала «аванс».
 
Весь січень зрадниця приховано «документувала» наслідки повітряних атак рф по житлових масивах Харкова. Жінка фотографувала та знімала відео, які у подальшому надсилала співробітнику російської спецслужби. Також вона збирала розвіддані про маршрути переміщення підрозділів ЗСУ та української техніки по місту.
 
24 січня коригувальниця під виглядом «небайдужої харківʼянки» пішла фіксувати для ворога наслідки російських ракетних атак по Київському та Холодногірському районах м. Харкова. Нагадаємо, що 23 січня близько 22:00 російські військові здійснили ракетну атаку по Харкову, внаслідок якої пошкоджено наукову установу, житлові будинки, магазини, кафе, аптеки, поштову установу та низку інших обʼєктів цивільної інфраструктури. Постраждали 9 цивільних громадян, серед них 4-річна дівчинка.
 
Правоохоронці затримали жінку у Харкові в порядку ст. 208 КПК України. Нині вона перебуває під вартою.
 
Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 285