Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2024

Судитимуть орггрупу на чолі з експравоохоронцем, яка обікрала агропідприємство на понад пів мільйона грн (ФОТО)

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно вже колишнього правоохоронця та двох його спільників за фактом крадіжки, вчиненої в умовах воєнного стану, організованою групою (ч. ч. 4, 5 ст. 185, ч. 3 ст. 15 ч. 5 ст. 185 КК України).

За даними слідства, вже колишній поліцейський з Харківщини на початку 2023 року розробив схему незаконної наживи. Він вирішив заволодіти майном агропідприємства, розташованого на території Богодухівського району.
 

До протиправної діяльності експравоохоронець залучив двох своїх знайомих, один з яких був співробітником цієї фірми і мав доступ до її складських приміщень.

 
З березня по червень 2023 року зловмисники проникали на територію підприємства і викрадали звідти мішки з мінеральними добривами та інші товарно-матеріальні цінності. У подальшому вони «заробляли», перепродаючи накрадене.

Сума збитків, завданих обвинуваченими, складає понад 500 тис. грн.  

 
Справу розглядатимуть у Дергачівському районному суді Харківської області.
 

Обвинуваченим загрожує до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 
Досудове розслідування — другий слідчий відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві (з дислокацією у м. Харків).  Оперативний супровід — Харківське управління ДВБ НПУ.

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 211