Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2024

Прокурори в апеляційній інстанції домоглись 5 років ув’язнення для чоловіка, який обкрадав державні підприємства, пошкоджені обстрілами з боку зс рф

За принципової позиції Харківської обласної прокуратури суд апеляційної інстанції призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі чоловіку, якого визнано винним у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, а також в незаконному придбанні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту (ч. 4 ст. 185, ч. 2 ст. 309 КК України).

Прокурори довели, що харків’янин, який раніше вже мав проблеми із законом, у період з грудня 2022 по січень 2023 року обкрадав державне сільськогосподарське підприємство, розташоване в с. Дворічний Кут Харківського району. Чоловік, користуючись тим, що через обстріли з боку зс рф приміщення пошкоджені, проникав на територію підприємства, та виносив звідти листи алюмінію і кабелі. У подальшому зловмисник продавав накрадене, «заробляючи» таким незаконним способом.
 
Крім того, встановлено, що у вільний від крадіжок час чоловік вживав наркотики — у ході огляду правоохоронці виявили у харків’янина пігулки з метадоном.
 
Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину.
 
Вироком Дергачівського районного суду Харківської області чоловіку було призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі та, на підставі ст. 75 КК України, звільнено від його відбування з іспитовим строком на 3 роки.
 
Не погодившись з вказаним вироком, перший заступник керівника обласної прокуратури оскаржив його в апеляційному порядку з підстав невідповідності призначеного покарання ступеню тяжкості злочину.
 
Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Харківського апеляційного суду підтримала позицію прокуратури і задовольнила апеляційну скаргу сторони обвинувачення.
 
Вирок апеляційного суду набув чинності.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 347