Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2024

Викрито колаборанта, який допомагав окупантам налагоджувати енергогосподарство під час окупації Куп’янщини (ФОТО)

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 38-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Встановлено особу ще одного поплічника ворога. Підозрюваний — мешканець с. Підгорівка Старобільського району Луганської області. Чоловік, маючи досвід роботи у сфері топлива, енергетики та вугільної промисловості, вирішив застосувати свої знання і навички в роботі на окупантів.
 

За даними слідства, у липні 2022 року підозрюваний приїхав у Куп’янськ і, погодившись на пропозицію представників рф, обійняв посаду «и. о. заместителя начальника «Управления топлива, энергетики и угольной промышлености» в окупаційній адміністрації.

 
Колаборант звітував перед вищим керівництвом про виконання розпоряджень і вказівок, контролював роботу підлеглих працівників, проводив наради, а також узгоджував бюджет для виплати заробітної плати в російських рублях. Також підозрюваний погоджував плани розвитку енергогосподарства і підвищення ефективності виробництва підприємств, розглядав пропозиції щодо їх реконструкцій і в цілому вживав усіх заходів для налагодження енергетичної структури на захопленій збройними силами рф території.  

                            
Після деокупації колаборант втік на непідконтрольні Україні території і наразі переховується від слідства. Вирішується питання щодо оголошення його у розшук.  

 
Досудове розслідування проводить Куп’янський РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 322