Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2024

Вчиняв крадіжки з пошкодженої російськими обстрілами будівлі музичної школи — прокурори в апеляції домоглись 5 років ув’язнення для чоловіка

За принципової позиції прокурорів Харківської обласної прокуратури суд апеляційної інстанції призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі чоловіку, якого визнано винним у вчиненні крадіжок в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України).

Прокурори довели, що у жовтні 2022 року в Куп’янську чоловік, користуючись тим, що будівля місцевої музичної школи пошкоджена внаслідок обстрілів з боку зс рф, проник у приміщення закладу і викрав звідти музичні прилади та інструменти. Сума завданої шкоди складає майже 100 тис. гривень.

 
Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину.  

 
Вироком Червонозаводського районного суду м. Харкова чоловіку призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі та, на підставі ст. 75 КК України, звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки.  
 

Однак перший заступник керівника обласної прокуратури оскаржив зазначений вирок суду в апеляційному порядку з підстав невідповідності призначеного судом покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення.

 
Вироком колегії суддів судової палати у кримінальних справах Харківського апеляційного суду апеляційну скаргу задоволено. На теперішній час зазначений вирок набрав чинності.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 295