Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2024

Сім років за ґратами: прокурори довели вину чоловіка, який збував наркотики в Харкові (ФОТО)

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Салтівської окружної прокуратури м. Харкова суд визнав винним 44-річного чоловіка в незаконному придбанні, зберіганні наркотичних засобів з метою збуту та незаконному збуті наркотичних засобів, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 307 КК України). Йому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що чоловік, який раніше вже неодноразово мав проблеми із законом і має декілька судимостей, у тому числі за крадіжки і грабежі, знову порушив закон. Зловмисник змінив «спеціалізацію» і вирішив заробляти на життя в якості «кур’єра», розкладаючи закладки з наркотиками по Харкову.
 
Встановлено, що в березні 2021 року чоловік придбав в інтернеті пакунок, всередині якого містився метадон, розфасований по згортках і загорнутий в обгортку від цукерок, щоб замаскувати вміст. Ці згортки зловмисник розкладав по місту та в подальшому надсилав координати і фотографії кінцевим покупцям.
 
Вже наприкінці березня 2021 року чоловіка викрили правоохоронці. У ході огляду у нього було вилучено декілька закладок з метадоном.
 
Під час судового розгляду обвинувачений свою вину не визнав. Він повідомив, що придбав наркотик для особистого вживання і не мав на меті збувати метадон. Щоправда, звідки в його телефоні повідомлення з координатами місць схованок, чоловік пояснити зміг.
 
Обвинувальний вирок виніс Октябрський районний суд м. Полтави. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 524