Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.02.2024

Влаштувались на різні посади до «відділу освіти» при окупантах — викрито трьох колаборантів з Балаклії (ФОТО)

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру трьом особам за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України).

Дізнанням встановлено, що під час окупації Балаклії збройними силами рф троє місцевих мешканців добровільно пішли на співпрацю з ворогом та влаштувались на роботу до так званого «відділу освіти Балаклійського територіального управління» при окупаційній адміністрації.
 
Зокрема встановлено, що у травні 2022 року 39-річна жінка обійняла посаду «секретаря». Колаборантка здійснювала прийом та реєстрацію заяв щодо влаштування дітей до шкіл, дитячих садків Ізюмського району, а також до табору, який знаходиться на території рф в м. Геленджик.
 
Правоохоронці зібрали докази протиправної діяльності жінки і викрили її.
 
Іншим двом поплічникам ворога повідомлено про підозру заочно. Зокрема встановлено, що у червні 2022 року 31-річна жінка добровільно уклала трудовий договір з представниками окупаційної адміністрації та обійняла посаду «юрисконсульта» в зазначеному відділі. Колаборантка займалась оформленням і підготовкою документів, зокрема договорів, автобіографій, особистих карток інших співробітників.
 
Ще один підозрюваний — 52-річний чоловік. У червні 2022 року він став «начальником господарської групи». На цій посаді пристосуванець складав описи пошкоджених обстрілами з боку зс рф будівель шкіл та дитячих садків, складав протоколи та акти для підготовки до опалювального сезону навчальних закладів і виконував інші функціональні обов’язки.
 
Після деокупації 31-річна жінка і 52-річний чоловік втекли на непідконтрольні території і наразі переховуються від слідства. Вирішується питання щодо оголошення їх у розшук.
 
Досудове розслідування — ВП № 1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 299