Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.02.2024

Отримав «патент на торговлю» та вимагав російські рублі за оренду приміщень на ринку: завершено спецрозслідування стосовно підприємця-колаборанта (ФОТО)

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 42-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації селища Дворічна Куп’янського району місцевий підприємець, який здійснював торгівлю харчовими продуктами, напоями, тютюном, одягом та іншими товарами, добровільно пішов на співпрацю з окупаційною владою.
 
У липні 2022 року він оформив собі «патент на торговую деятельность, сферу общественного питания, сферу обслуживания населения».
 
Колаборант здійснював підприємницьку діяльність на місцевому ринку, всебічно сприяв та допомагав самопроголошеній окупаційній владі та військовим рф.
 
Також він вимагав від орендарів сплачувати «данину» в російських рублях за оренду приміщень на території цього ринку.
 
Після деокупації колаборант втік — наразі він переховується від українського правосуддя і перебуває в розшуку. Пристосуванця судитимуть заочно в Орджонікідзевському районному суді м. Харкова.
 
Обвинуваченому загрожує до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування проводили слідчі відділення №1 СВ Куп'янського РВП ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 273