Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2024

Викрито колишню освітянку, яка під час окупації села на Харківщині «зливала» ворогу дані про українських патріотів (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 57-річній жінці за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Підозрювана — мешканка с. Лукʼянці Харківського району. Раніше вона працювала  вчителькою молодших класів.
 
За даними слідства, під час окупації вказаного села підозрювана передавала російським загарбникам дані про проукраїнськи налаштованих односельчан.
 
За її наводкою російські військові викрали та відвезли до катівні депутата сільської ради, учасника АТО та батька діючого співробітника Національної поліції України. Всіх затриманих били, застосували до них психологічних тиск, тривалий час утримували без їжі та питної води.   
 
Окупанти намагались змусити людей піти з ними на співпрацю та передати відомі їм розвіддані.
Також відомо, що жінка доволі часто листувалась з абонентами з російськими номерами. Серед них — її чоловік, який після окупації м. Волноваха Донецької області поїхав туди жити та працювати.
 
Після деокупації села підозрювана втекла до Харкова, де жила на орендованій квартирі. Правоохоронці викрили її.
 
Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
 
Досудове розслідування проводить СВ ВП №3 Харківського РУП №1 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 273